V četrtek Novomeška poDmlad

0
315

Mestna občina Novo mesto in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto nadaljujeta z izvajanjem dogodkov v sklopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. V četrtek, 21. maja 2020, ob 18. uri se bo v Parku Rastoče knjige ob knjižnici odvilo prvo srečanje iz cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad. Gosta bosta Nastja Vidmar in Andrej Detela.

Novo mesto, 18. maj 2020 – Ob sproščanju ukrepov zaradi epidemije koronavirusa Mestna občina Novo mesto in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto kot koordinatorica projekta nadaljujeta z izvajanjem dogodkov v slopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. Začenjajo z izvajanjem cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad, na katerih bodo skupaj z že uveljavljenimi posamezniki predstavljali domače mlade nadarjene in drzne ustvarjalce z različnih področij ustvarjanja. Odvijali se bodo vsak 3. četrtek v mescu, prvi med njimi pa bo že ta četrtek, 21. maja 2020, ob 18. uri v Parku Rastoče knjige ob knjižnici.

Gosta tokratnega pogovornega večera prihajata s področja literature. Nastja Vidmar je predstavnica mlajše generacije novomeških pesnikov in je pred kratkim izdala svoj pesniški prvenec z naslovom Kontemplacije. Nastji, ki se sicer ukvarja tudi s slikanjem, fotografijo in glasbo, se bo v pogovoru s Carmen L. Oven pridružil pisec spremne besede k njeni pesniški zbirki pesnik, pisatelj, fizik in izumitelj Andrej Detela.

Dogodek bodo izvedli na prostem v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ, naknadno pa si ga bo v celoti mogoče ogledati tudi preko svetovnega spleta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj