V četrtek poletje

0
358

Če vam trenutno vreme ni všeč, vas ogrejemo s podatkom izpred 13 let. Na današnji dan leta 2003 smo imeli pasjo vročino. Najvišje temperature so presegale 35 st. Celzija. Ampak kot rečeno bomo morali še malce počakati. Nad večjim delom Evrope je ciklonsko območje, ki skrbi za nestabilno vreme. Močnejši nalivi in tudi nevihte bodo na Balkanu in v Bolgariji. Mokro bo še naprej tudi v Franciji in na Britanskem območju.(ZOOM) Poletje pa se bo nadaljevalo na Iberskem polotoku, kjer se pražijo pri skoraj 40 stopinjah in kaže da vročina še ne bo popustila.

Ponoči bo oblačno. Obiljnejših padavin ne bo. V jutranjih urah lahko kakšno dežno kapljo več pričakujejo na severu Slovenije in v okolici Ljubljane. Zjutraj bo toplo. V večejm delu Slovenije bo okoli 14 stopinj Celzija. Stopinjo pod 10 bo na Gorenjskem. Najbolj toplo pa na Goriškemm, do 15 stopinj Celzija.

Ponedeljek bo večinoma oblačen. Več sončnih žarkov bo na obali. Popoldne bodo še nastajale krajevne plohe in nevihte, največ jih bo na Savinjskem in v Beli krajini, vendar ne bodo tako izrazite kot v preteklih dneh. Najvišje temperature bodo še precej zadržane za poletje. Najtopleje bo na Primorskem, kjer bo okoli 24 st. Stopinjo manj na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju ter v Pomurju. V Ljubljanski kotlini bo do 22, medtem ko bo najmanj na Štajerskem, Koroškem in Gorenjskem, kjer bo od 18 do 20 stopinj.

V torek še ne bo izboljšanja, še vedno bo spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Temperature bodo podobne, zjutraj okoli 14, čez dan 20. V sredo pa prihaja dolgo pričakovana sprememba. Iznad Severne Afrike bo začel k nam pritekati topel zrak, ki bo segrel ozračje tudi pri nas. Temperature bodo nad 25 st. Tudi ploh in neviht bo manj.  V četrtek bo toplo, temperature pa bodo do 30, morda ponekod celo kakšno stopinjo več.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj