sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeV četrtek umirjanje in brez neurji

V četrtek umirjanje in brez neurji

Da imamo tako pestro, burno in uničujoče vreme na slednje vpliva več dejavnikov. Ker je bila fronta vse do večera v neposredni bližini Slovenije, se je v višinah hladilo, medtem ko je bilo pri tleh vroče. S tem se je zelo povečala temperaturna razlika med tlemi in višjimi legami. Prav tako je dovolj vlage, a hkrati sta se hitrost in smer vetra z višino močno spreminjali. Posledica tega so močne nevihte z nalivi, orkanskimi sunki vetra in toča.

Ponoči bo še deževalo, predvsem v južni polovici Slovenije se bodo še pojavljale nevihte z nalivi. V jutranjih urah se bo vreme umirjalo, delno se bo zjasnilo, po nekaterih nižinah pa bo nastala kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo podobne današnjim. Na Primorskem bo okoli 20 stopinj Celzija, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo 17, 18 stopinj, nekaj več svežine bo na SZ, kjer bo 14 stopinj Celzija.

Četrtek bo deloma sončen in deloma oblačen, več jasnine bo na jugu, medtem ko bo več oblačnosti na severu. Dopoldne bo suho, popoldne pa bodo predvsem na severu nastajale plohe in nevihte, medtem ko bo marsikje na jugu ostalo suho. Obsežnejših neurij ne pričakujemo, lahko pa je nekaj težav s hudourniškimi vodami.

Na Primorskem se bo še ogrelo nad 30 stopinj. V preostalem delu Slovenije bo večinoma 27 oziroma 28 stopinj Celzija, na Gorenjskem 25.

V petek zjutraj bo delno jasno in večinoma suho, popoldne bolj oblačno s plohami in nevihtami. Dnevne temperature bodo okoli 26 stopinj. Zelo podobno vreme bomo imeli tudi v soboto, ko bodo po sončnem in suhem dopoldnevu popoldne nastajale plohe in nevihte. V nedeljo se bo vreme končno stabiliziralo, kakšna ploha bo nastala le v gorskem svetu. Jutro bo nekoliko bolj sveže, popoldne se bo ogrelo do 28 stopinj. Začetek prihodnjega tedna bo ponovno bolj vroč, a vročina tokrat ne bo trajala dolgo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča