V četrtek že poletno

V četrtek že poletno

-
0 301

April bo letos upravičil svojo pregovornost. Daljše obdobje suhega vremena smo imeli le okoli velike noči. Pred in po njej pa imamo pogoste padavine.

Ponoči bo največ oblakov na Notranjskem in severnem Primorskem, v preostalem delu Slovenije bo več jasnine kot oblačnosti. Vzdolž dinarske pregrade bo še občasno deževalo, na SV Slovenije bo vso noč pihal JZ veter, ob morju bo pihal jugo.

V teh krajih bo zjutraj najtoplej, saj bo kar 13 stopinj, stopinjo manj bo v Prekmurju, 11 stopinj pričakujemo v osrednji Sloveniji in na Goriškem, na JV Slovenije bo 9, okoli 7 bo v Alpskih dolinah. Četrtek bo vetroven, v vzhodni plovici Slovenije in ob morju bo sončno, na Notranjskem, severnem Primorskem in deloma na Gorenjskem pa se bodo menjavala sončna in oblačna obdobja. V hribih zahodne Slovenije bo nastalo nekaj ploh.

Čez dan pa bo marsikje že zelo poletno. Po nižinah ob vzhodni meji, tudi na JV Slovenije, se bo ogrelo do 26 stopinj. V osrednjem delu bo do 24, nekoliko manj toplo pa bo na Primorskem, do 22 stopinj. Pod 20 bo na Gorenjskem, a še vedno prijetnih 18 stopinj.

V petek bo v večjem delu Slovenije še sončno, bolj gosta oblačnost bo na SZ Slovenije, kjer se bodo rahle padavine pojavljale že od jutra. Zvečer se bo dež na zahodu nekoliko okrepil in v noči na soboto nas bo prešla oslabljena hladna fronta. V soboto čez dan bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami, nekoliko hladneje bo. Nova hladna fronta nas bo dosegla že v nedeljo. Prinesla nam bo več padavin in še nižje temperature.