torek, 5 decembra, 2023
DomaLokalnoV Dol. Toplicah brezplačni prevozi za starejše

V Dol. Toplicah brezplačni prevozi za starejše

Občina Dolenjske Toplice se je odzvala na pobudo Društva upokojencev Dolenjske Toplice za organiziranje storitve brezplačnih prevozov. Marca bodo začeli z izvajanjem projekta »Pelji me, prosim«. Prostovoljni šoferji, člani Društva upokojencev, bodo prevoze izvajali z avtomobilom, ki je v lasti Občine Dolenjske Toplice.

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje so: upokojenci in invalidi, ki so samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter imajo prijavljeno stalno prebivališče v Občini Dolenjske Toplice.

Prostovoljni prevoz se bo za upravičence izvajal zaradi naslednjih opravkov:
– pri osebnem zdravniku in zobozdravniku, specialističnih pregledov na območju UE Novo mesto, v lekarni, na uradih državnih organov (UE Novo mesto, notar, FURS, Geodetska uprava Novo mesto, Sodišče, Zemljiška knjiga), na Občini Dolenjske Toplice.

V primeru, da bo vozilo prosto, se ga lahko uporabi tudi za obisk banke, pošte in nakupe živil v trgovini, ki je najbližja stalnemu prebivališču upravičenca, vendar le 2x mesečno za posameznega upravičenca. Prevozi se bodo izvajali od ponedeljka do petka, praviloma v času med 7. in 16. uro. Naročilo za prevoz se odda na telefonsko številko 07 38 45 188 , tri dni pred potrebnim prevozom, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča