sreda, 22 marca, 2023
DomaLokalnoV Dol. Toplicah brezplačni prevozi za starejše

V Dol. Toplicah brezplačni prevozi za starejše

Občina Dolenjske Toplice se je odzvala na pobudo Društva upokojencev Dolenjske Toplice za organiziranje storitve brezplačnih prevozov. Marca bodo začeli z izvajanjem projekta »Pelji me, prosim«. Prostovoljni šoferji, člani Društva upokojencev, bodo prevoze izvajali z avtomobilom, ki je v lasti Občine Dolenjske Toplice.

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje so: upokojenci in invalidi, ki so samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter imajo prijavljeno stalno prebivališče v Občini Dolenjske Toplice.

Prostovoljni prevoz se bo za upravičence izvajal zaradi naslednjih opravkov:
– pri osebnem zdravniku in zobozdravniku, specialističnih pregledov na območju UE Novo mesto, v lekarni, na uradih državnih organov (UE Novo mesto, notar, FURS, Geodetska uprava Novo mesto, Sodišče, Zemljiška knjiga), na Občini Dolenjske Toplice.

V primeru, da bo vozilo prosto, se ga lahko uporabi tudi za obisk banke, pošte in nakupe živil v trgovini, ki je najbližja stalnemu prebivališču upravičenca, vendar le 2x mesečno za posameznega upravičenca. Prevozi se bodo izvajali od ponedeljka do petka, praviloma v času med 7. in 16. uro. Naročilo za prevoz se odda na telefonsko številko 07 38 45 188 , tri dni pred potrebnim prevozom, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno