V dveh nesrečah pet poškodovanih, zagorelo v hiši

0
2553

Ob 13.54 uri sta na avtocesti pri Zalokah, občina Krško, trčila tovorno in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč pri čiščenju vozišča in pri odstranitvi vozil. V nesreči so se tri osebe poškodovale, eno so reševalci NMP Krško prepeljali v SB Brežice.

Druga nesreča se je zgodila nekaj po 19. uri na cesti Črnomelj – Vinica, pri Hrastu. Udeleženi sta bili dve osebni vozili, dve osebi sta bili poškodovani. Posredovali so gasilci PGD Črnomelj in reševalci NMP Zdravstvenega doma Črnomelj, ki so poškodovani osebi oskrbeli na kraju nesreče  in ju prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 15.59 uri je v Ulici na Hribu v Novem mestu gorela stanovanjska hiša. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so požar, ki je zajel kurilnico in spodnje prostore hiše, pogasili, odklopili plinske napeljave, prostore prezračili ter pregledali s termovizijsko kamero. Na kraju sta bila prisotna tudi dežurni delavec elektro službe in dežurni delavec upravljavca plinovodnega omrežja. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Šmihel pri Novem mestu.

Ob 17.56 sta v naselju Dvorce, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali in očistili po vozišču iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji in pri odstranitvi vozil. Reševalci NMP Brežice so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UC Brežice.

Ob 17.55 je pri naselju Tribuče, občina Črnomelj, v gozdu padla v podzemno jamo globine okoli šest metrov psička. Jamarska reševalca Regijskega centra Jamarsko reševalne službe Novo mesto sta psičko z vrvno tehniko rešila iz jame in nepoškodovano predala lastniku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj