petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaV gorah številni izgubljeni, zaplezani, poškodovani

V gorah številni izgubljeni, zaplezani, poškodovani

Ta konec je bilo izredno veliko posredovanj v gorah, kjer so se nekateri planinci zaplezali, poškodovali in izgubili. To je samo del današnjih posredovanj oz. reševanj.

Ob 18.45 se je na strmem pobočju Vratnika, občina Kranjska Gora, zaplezala večja skupina tujih planincev. Reševalci GRS Kranjska Gora so jih ustrezno opremili in pospremili v dolino.

Ob 17.10 sta se na goratem območju Gozda Martuljka, občina Kranjska Gora, izgubila dva tuja planinca. Aktivirani so bili reševalci GRS Kranjska Gora, dežurna ekipa za posredovanje v gorah z Brnika in helikopter SV. Izgubljene pohodnike so izsledili in prepeljali v dolino.

Ob 15.23 se je nad slapom Rinka v Logarski dolini, občina Solčava, poškodovala planinka. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Celje in dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik, ki so planinko na kraju oskrbeli in jo s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.35 se je v zahodni steni Mangarta, občina Bovec, pri padcu poškodoval plezalec. Aktiviran so bili člani GRZS Bovec in dežurna ekipa GRZS iz Brnika s helikopterjem SV, ki pa zaradi močnega vetra ni mogel posredovati. Plezalec je kljub poškodbi skupaj s soplezalko počasi sam sestopal. Reševalci GRZS Bovec so ga izpod stene z nosili prenesli do vozila reševalcev NMP ZD Tolmin, ki so ga oskrbeli.

Ob 12.45 so se na poti na Jerebikovec, občina Kranjska Gora, planinci zgubili in zašli v neprehoden teren. Gorski reševalci GRS Mojstrana so z vrvno tehniko zaplezane spravili nazaj na prehoden teren. Vsi so bili nepoškodovani.

Ob 11.29 se je v soteski Vintgar, občina Bled, odtrgala skala in poškodovala turistko. Gorski reševalci GRS Radovljica so na kraju oskrbeli hudo poškodovano turistko in jo v sodelovanju z dežurno ekipo GRZS z Brnika in helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča