V gozdu našli posmrtne ostanke

0
12024

V torek so sprehajalci v gozdu, v neposredni bližini Prečne pri Novem mestu, našli posmrtne ostanke neznane osebe in o slednjem obvestili policiste Policijske uprave Novo mesto. Ker je ostalo le okostje sledi nadaljnja DNK preiskava oz. obdukcija za ugotovitev identitete in ali je šlo morda za nasilno dejanje. Policistom in kriminalistom so v večernih urah z razsvetlitvijo terena pomagali gasilci GRC Novo mesto.

Robert Perc s Policijske uprave Nm je za DolenjskaNews povedal, da so v okolici Češče vasi v torek zvečer, okoli 19.30 ure, sprehajalci našli človeško okostje. Na kraj so odšli policisti in kriminalisti, pridružil se jim je tudi sodni patolog Inštituta za sodno medicino. Ogled kraja najdbe so pozno v noč osvetljevali novomeški gasilci. Ob polnoči so ogled prekinili in ga nadaljevali v sredo zjutraj. Identitete okostja zaradi posmrtnih sprememb in delovanja narave na kraju ni bilo mogoče ugotoviti. Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, da se ugotovi vzrok smrti – opravljena bo v ISM Ljubljana, ugotovitev še nismo prejeli. Identiteto najdenega okostja bodo ugotavljali s pomočjo DNK, kar običajno traja teden do dva. Drugih informacij, ki bi jih lahko delili z javnostjo, trenutno nimamo.

Kot je znano je na območju Novega mesta že od konca januarja pogrešana Tanja Kofol njeno vozilo so našli parkirano v Bršljinu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj