V hribih občutek mraza za -38°C

2
287

Slovenijo je že dosegla polarna zračna masa, kar se že občuti predvsem v višjih legah, saj je nad 1500 metri temperatura od -9 do -7 stopinj. Na višini Kredarice (2515m) pa minus 18 stopinj. Zapihal je severni veter, ki na Kredarici v sunkih že dosega hitrost več kot 100 km/h. Tudi po nižinah se je popoldne okrepil veter severnih smeri. Na območju Dolenjske v sunkih dosega hitrost do 40 km/h.

Vremenoslovci že opozarjajo: V četrtek in petek bo v višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 km/h, na Ilirskobistriškem in tudi ponekod drugod na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 km/h. V petek bodo predvidoma sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 km/h.

V notranjosti Slovenije in tudi na Primorskem v krajih brez burje (Goriška) bodo od petka do nedelje temperature ves dan ostale pod lediščem. Jutranje temperature bodo večinoma pod -10 st.C.

V sredogorju in visokogorju bodo razmere ekstremne. Občutek mraza zaradi nizkih temperatur (-22 do -15 stopinj C) in vetra bo med -38 in -30 stopinj C.

(arso)

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj