FOTO: V hudi nesreči dva mrtva, še 6 je poškodovanih

2
8607

Nekaj minut po 5. uri so bili novomeški policisti obveščeni o hudi prometni nesreči pri Kočevskih Poljanah (na cesti Podturn – Črnomelj). Po prvih ugotovitvah policistov s kraja so bili v prometni nesreči udeleženi trije osebni avtomobili. Dve osebi sta na kraju nesreče umrli, še šest pa so jih reševalci odpeljali v bolnišnico. Po podatkih policije ni nihče v smrtni nevarnosti.

Kot je v izjavi za medije pojasnil Željko Zrilič, vodja Oddelka za cestni promet na Policijski upravi (PU) Novo mesto, se je nesreča zgodila na cesti Žužemberk–Črnomelj. Po njegovih besedah 44-letna voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai hitrosti vožnje ni prilagodila stanju vozišča. Vozilo je začelo zanašati, nato je zapeljala na levo stran vozišča, od koder je iz nasprotne smeri pripeljalo osebno vozilo znamke Dacia. Vozili sta trčili, nato pa je pripeljalo še tretje vozilo in trčilo vanju.

Dve osebi sta na kraju nesreče umrli. Gre za potnika v vozilu hyundai, doma z območja Ivančne Gorice in Žužemberka, oba stara 41 let. Policisti vse okoliščine, kar se tiče uporabe varnostnega pasu, še preverjajo. Cesta je bila v času nesreče zasnežena, na cestišču je bilo od 2 do 3 cm snega.

(foto: bralka/DolenjskaNews)

2 KOMENTARJI

  1. Iskreno sožalje vsem, ki so v nesreči izgubili najdražje. Velika izguba tudi za podjetje Akrapovič.Naj se pa odgovorni v Občini Ivančna gorica malce zamislijo…če bi Akrapoviču dodelili zemljo za gradnjo tovarne, se delavcem ne bi bilo potrebno dnevno voziti na delo po tako nevarni cesti in tako daleč.Ne zagovarjam nikogar, vožnjo je potrebno prilagoditi cestnim razmeram, vprašanje pa je , če je bila cesta vsaj posuta.
    Sožalje še enkrat.

    • Sožalje vsem, še posebje sočustvijem z voznico, treba se je pa zamislit o sistemu in situaciji v državi, uspešnim podjetnikom mečejo polena pod noge, da se selijo v “manj” razvita območja, kjer je nezaposlenost velika vendar le na papirjih, ljudje enostavno nočejo delati in zato nasrkajo ostali, ki se borijo za preživetje in trdo delajo. V Beli krajini je nezaposlenost velika, vendar velika večina noče sprejeti dela, če bi bila res taka kriza bi sprejeli vsako delo, ker pa jim država stoji ob strani in dobijo več za NEDELO kot delo bo tako, ljudje, ki se borijo za preživetje, se vozijo iz Ivančne, ali še dlje in Belokranjci v Novo mesto-Ljubljano, lenuhi pa doma čakajo na “pomahavko” (socijalno podporo), ki znaša z vsemi privilegijami več kot minimalna plača in dokler je tako se ne bo nič spremenilo. Poleg tega, pa država ne uredi niti najnujnejše infrastrukture, da bi olajšala prihod na delo tistim, ki trdo delajo za preživetje, po drugi strani pa gradi infrastrukturo za lenuhe (primer ciganskega naselja Lokve)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj