V hudi nesreči umrl 31-letnik, na motorju brez čelad

0
1141

V kraju Orehovica, občini Zagorje ob Savi, se je ponoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in sopotnik. Zaradi hudih poškodb po padcu je na kraju nesreče umrl 31-letni motorist. 21-letni motorist je huje poškodovan, prepeljali so ga v UKC Ljubljana. Za zdaj še ni znano, kdo je motor vozil, pred nesrečo pa ju je skušal zaustaviti policist.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, se je nesreča zgodila v nedeljo nekaj pred 3. uro. Po prvih ugotovitvah je znano, da sta se dve osebi na motorju peljali po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa sta v kraju Orehovica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padli, nato pa drseli po vozišču in trčili v nasip ob cesti.

31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš in je bil kmalu izsleden v okolici. 21-letnik je bil pri tem huje poškodovan in je bil zato z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ni znano, katera od navedenih oseb na motorju je vozila. Potrdili pa so, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade.

Motorista pred nesrečo skušal zaustaviti policist

Pojasnili so še, da je policist na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad, in ju poskušal ustaviti. Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli še drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista).

Med vožnjo je policist oba motorja izgubil iz vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Policist je z vožnjo nadaljeval ter nato v kraju Orehovica naletel na nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, do sedaj še nista bili izsledeni.

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, so še sporočili s PU LJ.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj