Zastrupljanje v javnem interesu?

Zastrupljanje v javnem interesu?

-
0 2170

Res se sprašujem, komu je mar za nas, ki fotramo državne službe, če slednjim ni ni nič mar za nas? Gre za državne, davkoplačevalske službe, ki dovolijo, da nas kapital s svojo ponudbo zastruplja! V isti sapi pa vemo, kako smo kot država z zaposlenimi veleumi nesposobni, saj ne znamo počrpati sredstev iz EU, ki so nam namenjena. V tej naši dolini s hribi, nekaj ne štima oz. zelo smrdi.

Te informacije t.i. varuhi preharne najverjetneje sploh ne bi objavili, če v to nebi dregnili novinarji Dnevnika. Češ da so za slednje potrebovali ne vem koliko časa, da so dognali, da je nedopustno na policah in se nas zastruplja. Štiri mesece po razkritju zastrupljanja! HALO! Čemu imamo takšne službe, komu so namen.

In kot sem v predhodnem članku napisal, da omenjenega aditiva oz. strupa, v trgovskih centrih na Dolenjskem niso našli, a v isti sapi ne vemo, če so pri nas sploh iskali, sem pa poročal o začasnem zaprtju oddelkov v enem največjih trgovskih centrih v Novem mestu.

Po mojih informacijah so bili mesni, ribji in t.i. prehrabeni oddelek zaprti vsaj dva dneva. A kot sporočate bralci je to trajalo več dni. In ker se bom izpostavil, pa čeprav lahko potegnem kratko na vseh linijah, ker je pač denar sveta vladar, in ker je to informacija za javno dobro, gre za novomeški Interspar Qlandia.

To kar sem jaz napisal zdaj, bi morale pristojne državne institucije, ki jih plačujemo davkoplačevalci, sporočiti in obvestiti javnost takoj, a tega niso. In kaj vse smo v javnem interesu jedli pokvarjenega, zastrupljenega in za življenje nevarnega? Ker slednja informacija je v javnem interesu!

Pa še nekaj, niso sporni samo t.i. mesni, ribji izdelki. V vseh teh štacunah na JV Slovenije redko dobiš normalen sir z okusom, ki bi opravičeval znamko, ki jo ima prilimano na embalaži. Plastik – fantastik oz. sekret, ki ga kupujemo. Tudi tukaj bi lahko pristojni potipali dobavitelje oz. trgovce, če je to res sir, ali nekakšna ‘mlečna pašta,’ ki je dobra za nas, ki smo tik ob Balkanu in gre dobro v promet, ker je nekoliko cenejša.

Še pred razpadom Juge in še kakšno leto po tem, smo imeli v naših trgovinah odličen sir. Za primer bom izpostavil kočevsko, šmarsko in še kakšno gavdo, ki je bila neverjetno okusna. Zdaj pa nam t.i. trgovine ponujajo prav tako nekakšno gavdo, trapist-a in ostale sire pod isto blagovno znamko proizvajalca, medtem ko so, če sploh so, slovenski siri domačih sirarjev umaknjeni na eno stelažco, pa še ti so dragi. A vseeno, se jih splača kupiti, ker so za 300% okusnejši in boljši od omenjene plastike, ki prav tako ni poceni.

In pristojni, kaj je v javnem interesu? Je čas, da kdo odleti, morda cela garnitura. Ministri se menjajo, a številni zaposleni na ministrstvih ostajajo že več kot dve desetletji na položaji. In kaj naredijo, so naredili? Lep dokaz slovenske lenobe in nesposobnosti in posmeha EU je podatek, da smo kot Slovenija počrpali z EU komaj dobrih 24% sredstev? Čas je za odhod, ki bi praviloma moral biti množičen.

Izkazalo se je, da je najbolj enostavna praksa slovenske politike, posesati delovnega človeka, mu nabijati stroške, ga še dodatno obremeniti, a po drugi strani, zaradi nesposobnosti nastavljenih modelov storiti oz. delati vse za lastno udobje. In nekateri to brez slabe vesti počnejo že več kot 20 let.

Je zastrupljanje v javnem interesu?