torek, 19 marca, 2024
DomaSlovenijaV Ljubljani protest

V Ljubljani protest

Tudi danes je v Ljubljani protest, kjer nekaj tisoč ljudi nasprotuje protikoronskim ukrepom in vladi. Slišati je piščalke in videti vse več transparentov. Med drugim protestniki vladi sporočajo “uničujete nam mladost”. Na prizorišču so policisti, konjenica, območje preletava helikopter, pripeljali so tudi vodni top.

Nekaj pred 17. uro so udeleženci shoda odšli po ulicah Ljubljane in nato v smeri Šiške. Udeleženci shoda bili večkrat pozvani naj ne ogrožajo varnosti prometa. Policisti so množico nato zaustavili v križišču Bleiweisove in Celovške ceste. Osebe niso upoštevale ukazov, ovirale promet in kršile javni red, zato je bil shod razpuščen. Policisti so udeležence večkrat pozvali naj se razidejo, česar niso upoštevali, zato so policisti množico s potiskanjem umaknili z vozišča Bleiweisove ulice.

Udeleženci so nato odšli po ulicah do Tržaške ceste, kjer so jih policisti prav tako ustavili, nato pa so se vrnili po ulicah na Trg republike, kjer se je shod nekaj po 20. uri zaključil.

Nekaj oseb je bilo pridržanih, predvsem zaradi kršenja javnega reda in miru.

Policijska uprava Ljubljana je v torek obvestila, da je seznanjena z informacijami o protestu. Shod pa ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti.

Prejšnji teden so množični protest pripravili ob vrhu EU-Zahodni Balkan, po protestu pa se je razplamtela debata o pretirani uporabi sile, saj so policisti med drugim uporabili večje količine solzivca in vodni top.

(foto: arhiv DolenjskaNews)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča