V Ljubljani ugrabil avtobus, storilec mrtev

0
1096

Neznanec je v četrtek malo pred 21. uro vstopil na ljubljanski mestni avtobus in vozniku zagrozil s smrtjo, če vozila ne usmeri proti južni obvoznici. Policija je avtobus zaustavila, umrla pa naj bi ena oseba. Domnevno storilec.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj zvečer nekaj pred 21. uro obveščena o varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov LPP v Ljubljani. 48-letni Kranjčan je v Centru Ljubljane vstopil na avtobus in voznika z grožnjami  in nevarnim predmetom prisilil,  da ga je odpeljal proti avtocesti. V  tem času je bilo na avtobusu nekaj potnikov. O dogajanju na avtobusu je bila policija obveščena s strani enega od potnikov, ki so se
umaknili v zadnji del avtobusa. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj. Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Z uporabo prisilnih sredstev ( sredstev za vezanje in vklepanje,
telesne sile, strokovnega prijema  in plinskim razpršilcem ) je bil osumljenec izven avtobusa obvladan.
V postopku po prijetju je osumljenec pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl.
O dogodku sta bila obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja, so sporočil s PU Lj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj