sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaV lokalu pozivali k pretepu, pijani za volanom

V lokalu pozivali k pretepu, pijani za volanom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minili konec tedna posredovali v 141 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 25 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Metliki kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nevarne vožnje v cestnem prometu, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanje pogrešane osebe, nesreče pri delu, požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlom
V Račjem selu na območju PP Trebnje je med 23. 2. in 4. 3. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil dve motorni žagi.

Kršitve javnega reda in miru
Metliške policiste so v noči na 5. 3. poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Metliki, kjer naj bi trije moški kršili javni red in mir, goste pozivali k pretepu, jih žalili in kričali. Policisti so vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost enemu izmed kršiteljev, ki je bil pod vplivom alkohola in ni upošteval njihovih ukazov. Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Brežiški policisti so bili v noči na 5. 3. obveščeni o pretepu med več osebami na zasebni zabavi v naselju Bukošek. Tri lažje poškodovane osebe so reševalci oskrbeli. Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in po prvih ugotovitvah je prišlo do spora in kasneje pretepa med udeleženci zabave. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Povzročiteljica in povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
4. 3. nekaj po 15. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika pri Dolnji Težki Vodi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometni znak. Povzročiteljica je z vožnjo nadaljevala po bankini in zapeljala nazaj na cesto, kjer je z vozilom obstala. Policisti so še ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Belokranjski cesti v Novem mestu so bili policisti obveščeni 4. 3. nekaj po 19. uri. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 53-letni voznik, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Poškodovana peška
4. 3. okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 68-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 15-letno peško, ki je nepravilno prečkala cesto izven prehoda za pešce. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. O kršitvi bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost
Krški policisti so bili 3. 3. nekaj pred 16. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko , ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 68-letna voznica osebnega avtomobila pri Zdolah zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se lažje poškodovala. Zoper voznico bodo uvedli prekrškovni postopek.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj
Med kontrolo prometa v Metliki so policisti PP Metlika 4. 3. okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,65 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Dolenjske Toplice so 4. 3. zvečer zasegli avtomobil 37-letnemu vozniku. Kršitelja so namreč ustavili po tem, ko so mu v predhodnem postopku zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,42 mg/l) odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnje. O neupoštevanju prepovedi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča