ponedeljek, 20 marca, 2023
DomaLokalnoV MO Nm sterilizacija in kastracija mačk z boni

V MO Nm sterilizacija in kastracija mačk z boni

Mestna občina Novo mesto letos ponovno spodbuja k odgovornemu lastništvu živali, zato je pripravila projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. V ta namen bodo od 1. septembra 2021 ponovno na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije mačk. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 25 evrov prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom občine. Boni so unovčljivi v treh izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v Mestni občini Novo mesto.

Občina želi s projektom poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali zmanjšati tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom.

Storitev izvajajo tri izbrane veterinarske ambulante v Mestni občini Novo mesto, in sicer v Veterinarski ambulanti Buba (Ljubljanska cesta 27), A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2) in v Veterini Novo mesto, ambulanti za male živali (Šmarješka cesta 2).

Na eno gospodinjstvo pripadata dve storitvi, akcija sterilizacije in kastracije lastniških mačk pa traja do 12. novembra 2021 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Mestna občina Novo mesto sicer vse leto skrbi tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno