V napačno smer po AC, vlomilci ‘ne ostajajo doma’

0
1844

V noči na 30. 3. so policisti na OKC PU Novo mesto prejeli dva klica, da na avtocesti v bližini Trebnjega voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri proti Ljubljani. Na kraj so bili takoj napoteni policisti PPP Novo mesto, ki so voznico osebnega avtomobila mariborskih registrskih oznak izsledili in varno ustavili. Zoper 47-letno voznico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,19 miligramov alkohola, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti PP Metlika so bili 28. 3. v jutranjih urah obveščeni, da naj bi voznik štirikolesnika trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi zbranih obvestil so pobeglega kršitelja izsledili. Ugotovili so, da je 22-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran štirikolesnik, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in nadaljeval z vožnjo. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovan kolesar
28. 3. v popoldanskih urah so bili policisti PP Dolenjske Toplice obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči v Straži. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 52-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico in po prvih podatkih naj bi bil lažje poškodovan.Vlomi in tatvine
V Račjem selu na območju PP Trebnje je v noči na 27. 3. nekdo vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in odtujil električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

V noči na 27. 3. je v Črešnjicah neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil je tri svetilke, živila in vino. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3000 evrov.

V kraju Nova Gora na območju PP Dolenjske Toplice je med 20. 3. in 28. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil agregat, več akumulatorjev, kamero, reflektor, orodje, živila in pijačo.

Med 23. 3. in 28. 3. je v Šmarjeških Toplicah neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je po oceni oškodovanke povzročil za okoli 1200 evrov škode.

V kraju Stankovo na območju PP Brežice je med 27. 3. in 28. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil večjo količino vina.

29. 3. je oškodovanec policiste obvestil, da je v Kanižarici nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago, kosilnico in posodo z gorivom, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj