V nedeljo bližje 30 kot 40°C

0
229

V soboto je padlo nekaj temperaturnih julijskih rekordov. Sicer pa zaradi razsežnosti požara na Krasu in jugozahodnega vetra, je dim prekril dobršen del Slovenije in obarval sonce celo v rdeče. Zaradi požara in dima oz. trdih delcev je bilo precej oteženo tudi dihanje.

Ponoči bo predvsem v severni polovici Slovenije oblačno, nastajale bodo plohe in posamezne nevihte, ponekod se lahko razvije kakšno lokalno neurje. V južni polovici bo delno jasno in suho. Na Primorskem bo v jutranjih urah začela pihati burja, kar pomeni, da se bodo požari širili v smeri proti morju.

Pred nami je še eno zelo toplo poletno jutro. Na Primorskem bo okoli 22 stopinj, tudi drugod bo zaradi oblakov in šibkega SV vetra okrog 20 stopinj, nekoliko bolj sveže bo le na SZ.

Čez dan se bo na severu nadaljevalo spremenljivo oblačno vreme s občasnimi plohami. V srednji in južni Sloveniji bo sončno in suho. Pihal bo šibak vzhodni veter, na Primorskem bo ves dan pihala šibka burja, ki ne bo obrnila na maestral. Temperature v notranjosti Slovenije bodo precej nižje kot danes, medtem ko bodo na Primorskem ostale zelo visoke, nekje do 36 stopinj, drugje bo do največ 32 stopinj, pod 30 pa bo ostalo na Gorenjskem.

Razmere v gorah bodo jutri precej nestabilne, sicer kakšnih močnejših neviht ne bo, skozi ves dan pa se bodo pojavljale plohe in manjše nevihte. V sredogorju bo pihal šibak vzhodnik, višje pa šibak zahodni veter.

Ponedeljek bo sončen, suh in zelo vroč, dnevne temperature po nižinah bodo okoli 35 stopinj Celzija. V torek nas bo dosegla hladna fronta, na severu bo temperatura ostala pod 30 stopinj, medtem ko bo na jugu še vroče. Sredi dneva se bodo v severni Sloveniji začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo do večera razširile nad vso Slovenijo. Sreda bo delno oblačna in večinoma suha, vročina bo povsod popustila. V drugi polovic tedna bo nekaj sonca in nekaj oblakov, temperature bodo še naprej nad dolgoletnim povprečjem, bo pa vročina na srečo precej bolj zmerna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj