sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeV nedeljo do 37°C

V nedeljo do 37°C

Jasni noči bo sledilo sončno jutro. V višjih legah in tudi po nekaterih nižinah bo vso noč pihal JZ veter, zato bo v teh krajih jutro toplo. Ob morju in po gričevjih vzhodne Slovenije bo okoli 22 st. C. Drugod bo občutno bolj sveže. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 14 do 18 st. C.

Nedelja bo sončna in vroča. Na JV-du se lahko popoldne lokalno ogreje vse do 37 st. C. V osrednji Sloveniji bo okoli 35, drugje od 31 do 34 st. C.

Zelo topel zrak bo jutri preplavil tudi višje lege, kjer bo prav tako sončno. Visoke temperature bo nekoliko blažil JZ veter, ki bo v visokogorju zmeren, v sredogorju pa šibak.

V ponedeljek se bo nadaljevalo sončno in zelo vroče vreme. Popoldne na severu Slovenije ni povsem izključena kakšna nevihta. V nadaljevanju tedna se nam bo od SZ-da bližala vremenska fronta, zato bo ozračje iz dneva v dan bolj nestabilno. V torek bo sicer večji del dneva še sončno, vroče in soparno. Popoldne pa bo predvsem na severu nastalo nekaj neviht. V sredo bodo nevihte pogostejše in bodo nastajale tudi drugod. Ob veliki pregretosti ozračja in močnem zahodnem vetru v višinah lahko žal spet nastanejo krajevna neurja. Nestabilno vreme s pogostimi nevihtami bo tudi v drugi polovici tedna, ko bo vročina nekoliko popustila. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča