V nedeljo do večera na JV predvidoma suho

0
256

Nad severno Italijo je nastal manjši višinski ciklon, ki se bo nato mimo naših krajev pomikal proti JV. Prinesel nam bo oblake, krajevne padavine in nekoliko nižje temperature.

Zgodaj popoldne bodo krajevne padavine na JZ-du ponehale, začele pa bodo nastajati v severni Sloveniji. Zaradi pregretosti ozračja so možne tudi močnejše nevihte z nalivi in točo. Največ sonca bo popoldne na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer bodo padavine do večera le malo verjetne. Tukaj se bo ogrelo do 28 st. C. Pred nastankom nevihtnih oblakov bo podobno toplo tudi na Štajerskem in v Prekmurju. Kakšna stopinja manj bo v osrednji Sloveniji, na zahodu bo od 22 do 25 st. C.

Po dveh dneh toplega JZ-dnika bo v ponedeljek zapihal hladnejši severnik. Prevladovalo bo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki jih bo več v severni in vzhodni Sloveniji. Nastajale bodo tudi nevihte z nalivi, bodo pa vmes tudi daljša suha obdobja. V torek bo vreme stabilnejše, od srede naprej pa spet bolj spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Temperature bodo letnemu času primerne, kar pomeni, da se bodo ob popoldnevih gibale okoli 25 st. C. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj