nedelja, 28 aprila, 2024
DomaVremeV nedeljo ponekod plohe in nevihte

V nedeljo ponekod plohe in nevihte

Če je bila sobota še suha, bo že v nedeljo čez dan nekaj ploh in neviht. Ponoči bo jasno, proti jutru pa se bodo na SV Slovenije že začeli nabirati oblaki. Ponekod po nižinah se bo nedelja začela s kratkotrajno meglo. Temperature bodo precej poletne. Na Obali bo 17 stopinj, stopinja manj bo na Goriškem in v Ljubljanski kotlini, medtem ko bo na vzhodu 15. Malce več svežine bo v Alpskih dolinah, kjer bo ob sončnem vzhodu okoli 10 stopinj Celzija.

Največ sonca bo na Primorskem. Drugod se bo oblačnost povečevala, popoldne bodo predvsem na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju nastale posamezne plohe in nevihte. Nekaj jih lahko zanese tudi nad Gorenjsko in JV Slovenijo, medtem ko bo v osrednjem in JZ delu države ostalo suho. Padavine se bodo pomikale od severa proti jugu, torej obratno kot smo bili navajeni večji del poletja.

Na Primorskem bo zapihala burja in tukaj bodo temperature višje. Ogrelo se bo do 30 stopinj, v osrednji in JV Sloveniji bo 28, med 24 in 26 stopinj Celzija bo popoldne na severu države.

Ob meji z Avstrijo bo nekaj oblakov že zjutraj, čez dan pa se bodo širili v smeri proti JZ. Sredi dneva bodo v gorah začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale do večera, suho bo ostalo le na območju Snežnika. Krepil se bo severni veter, ki bo najizrazitejši v noči na ponedeljek. Začelo se bo hladiti, na 1500 metrov bo popoldne okoli 14 stopinj, na 2500 metrov 8.

V ponedeljek zjutraj in dopoldne bo na vzhodu še nekaj oblakov, drugod se bo že zjasnilo. Pihal bo SV veter, na Primorskem zmerna burja. Čez dan se bodo oblaki povsod umaknili, okoli 23 stopinj bo, na Primorskem do 28 stopinj Celzija. Povsem sončen bo torek, SV veter bo počasi slabel. ++ Veliko jasnega vremena bo prinesla tudi sreda, k nam bo začel dotekati toplejši zrak, od četrtka naprej bodo dnevne temperature nad 25 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča