torek, 23 aprila, 2024
DomaVremeV nedeljo popoldne bo lahko pestro

V nedeljo popoldne bo lahko pestro

V prvem delu noči lahko kakšna ploha ali nevihta nastane na zahodu Slovenije, proti vzhodu pa bo še pretežno jasno. Nato se bo pooblačilo tudi tukaj in lokalne padavine bodo do nedeljskega dopoldneva nastajale tudi nad osrednjimi in vzhodnimi kraji.

Ponoči bo oblačno in temperatura bo počasi padala. Tudi jutro bo toplo. Temperature bodo v večjem delu Slovenije okoli 16 stopinj. Še nekoliko topleje bo ob morju in na Goriškem, kjer bo 18. Najmanj, a vseeno prijetnih 14 stopinj bo na Gorenjskem.

Čez dan bodo po vsej Sloveniji nastajale plohe in nevihte. Ker bo zahodni veter zelo šibak, bo njihovo gibanje počasno, zato lahko na enem mestu ob nalivih pade večja količina dežja in hitro narastejo manjši vodotoki. Lokalno lahko pada tudi sodra ali toča. Temperature bodo ob nevihtnem vremenu različne. V osrednjih krajih, na vzhodu in jugovzhodu se bo ogrelo od 24 stopinj, še kakšna stopinja več bo na Primorskem. Okoli 21 pa na Gorenjskem.

Jutri bo bolje počakati v dolini, saj bo v gorah oblačno, s pogostimi plohami in nevihtami. Temperatura na 1500 metrih bo 11, na 2500 pa okoli 4 stopinje.

Začetek drugega tedna bo oblačen, s plohami in nevihtami, ki bodo nastajale že dopoldne. Temperature čez dan bodo do okoli 24 stopinj. V noči na torek se bo zjasnilo. Po kotlinah osrednje in jugovzhodne Slovenije lahko nastane megla. Sicer bo pretežno jasno vreme, le na severu popoldne ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Tudi nadaljevanje tedna bo podobno – več sonca bo dopoldne, popoldne pa lahko nad Slovenijo nastanejo krajevne padavine. Temperature bodo prijetne, primerne za zgodnje poletje.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča