V nedeljo priložnost za Hočevarja in Glivarja

0
95
- Aktion/Rennszene - Querformat - quer - horizontal - Event/Veranstaltung: - Ort/Location: - Region:- Land/Country: - Datum/Date: 2022

Čeprav je bila četrta etapa kolesarske dirke po Madžarski izredno razgibana, z enim gorskim ciljem 2. kategorije in dvema 3. kategorije ter 1322 m višinske razlike, je o zmagovalcu spet odločal ciljni sprint glavnine. 177 km dolgo etapo po Kazincbarciki in okolici je dobil Nizozemec Dylan Groenewegen (Team Bike Exchange-Jayco) pred rojakom Fabiom Jakobsenom (Quick-Step Alpha Vinyl Team), na tretjem mestu je končal Francoz Rudy Barbier (Israel – Premier Tech). V času zmagovalca so od naših kolesarjev (Adria Mobil) v cilj prišli Tilen Finkšt na 41., Gal Glivar na 59. in Kristjan Hočevar na 71. mestu. David Per je zaostal 35 sekund in končal na 92. mestu, Kristijan Koren je bil 99., zaostal je 46 sekund, Viktor Filutás pa je na 108. mestu zaostal 2:56 min.

Rumeno majico vodilnega na dirki je obdržal Fabio Jakobsen. Od naših je v skupni razvrstitvi še vedno najvišje Finkšt, ki je na 25. mestu z zaostankom 26 sekund, toliko kot za vodilnim zaostajajo tudi 50. Glivar in 65. Hočevar. Koren na 78. mestu zaostaja 1:12 min, Per na 104. mestu 13:51 min, Filutás na 123. mestu pa 20:11 min.

Jutri bo na sporedu zadnja, gorska, 184 km dolga 5. etapa, Miskolc–Gyöngyös-Kékestető, z dvema gorskima ciljema 1. kategorije in enim 2. kategorije. V najtežji etapi, ki bo odločala o končnem zmagovalcu letošnje izvedbe dirke po Madžarski, bodo morali kolesarji premagati skoraj 3000 m višinske razlike. Start etape bo ob 9,40, na cilju prve kolesarje pričakujejo okoli 14,25 ure. Na TV programu Eurosport 2 boste kolesarje v neposrednem prenosu lahko spremljali od 14,20 ure dalje.

Marko Kump, športni direktor KK Adria Mobil: »Proti koncu etape, v zadnjih 10 km smo poskušali z napadi, bili nekaj časa ne čelu karavane, vendar se ni izšlo. Jutri je na sporedu najtežja, kraljevska etapa dirke, ki bo odločala o končnem zmagovalcu. Od starta bomo poskušali biti aktivni, videli bomo kako se bo razpletel prvi del etape, v zaključku pa največ pričakujemo od Hočevarja In Glivarja, še posebej, če bosta imela podporo ostalih naših kolesarjev.«

(foto: Mario Stiehl)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj