četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeV nedeljo proti večeru spet belo

V nedeljo proti večeru spet belo

Sončno soboto je marsikdo izkoristil za spust po belih strminah, a v nedeljo bodo razmere manj idilične kot so bile danes. Nad Sredozemljem bo namreč nastal manjši ciklon, ki bo nekoliko vplival tudi na vreme pri nas in nam prinesel nekaj rahlih padavin.

Pred spremembo vremena bo prvi del noči še jasen, zato se bo ozračje hitro ohlajajo, v drugem delu noči pa se bo od zahoda pooblačilo in padanje temperatur se bo marsikje ustavilo. Pod meglenim pokrovom bomo zjutraj v večjem delu Slovenije izmerili od -8 do -6 st. C, v krajih brez megle in s snežno odejo pa se bo lahko pred pooblačitvijo ohladilo tudi pod -15 st. C. Na Primorskem bo od -4 do -1 st. C.

Nedelja bo oblačna, kakšen sončni žarek bo prej izjema kot pravilo. Sprva bo suho, sredi dneva pa bodo na severu začele naletavati snežinke. Proti večeru se bo rahlo sneženje preselilo nad južno Slovenijo in se nadaljevalo v noč na ponedeljek. Količina padavin bo zelo majhna, a ker bo sneg suh, se ga lahko nabere okoli 5, lokalno predvsem v višjih legah morda tudi 10 centimetrov. Nekaj snežink bo lahko ob burji priplesalo tudi v nižje dele Primorske. Tukaj bodo popoldanske temperature od 3 do 6 st. C. Drugod bo od -2 do 0. Še za stopinjo ali dve hladneje bo v alpskih dolinah.

V ponedeljek dopoldne bo ponekod na JV-du še rahlo snežilo, popoldne pa se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Na Primorskem se bo krepila burja. Torek nam bo prinesel veliko sonca in nekoliko višje temperature. Kljub temu pa zunaj ne bo nič kaj prijetno, saj bo vetrovno. Pihal bo SV-dnik, na Primorskem zmerna burja. Veter bo oslabel sredi tedna, ko se bodo temperature ponoči spet spuščale globoko pod ledišče in tudi čez dan bo kljub sončnemu vremenu le okoli ničle. Občutno otoplitev pa bo konec tedna predvsem v višjih legah. (Rok Nosan)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča