sobota, 27 aprila, 2024
DomaVremeV nedeljo še nestabilno

V nedeljo še nestabilno

Ponoči bo v večjem delu Slovenije oblačno, le na Primorskem bo nekaj jasnine, tukaj bo pihala šibka burja. V osrednji in vzhodni Sloveniji bo pogosto deževalo in do jutra se bo nabralo še kar nekaj milimetrov padavin. Namreč ponekod na JV Slovenije je do danes padlo tudi do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Zjutraj bo najbolj sveže na SZ, a tudi tukaj bo krepko nad 10 stopinj. Po nižinah preostalega dela Slovenije bodo temperature med 17 in 19 stopinj Celzija.

V nedeljo bo vreme še nestabilno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, nastane lahko še kakšen naliv. Na Primorskem bo večinoma suho, spet bo več padavin na vzhodu Slovenije (pade lahko še od 50 do 80 l). Še bo pihal SV veter, na Primorskem burja. Morje ima okoli 25 stopinj. Dnevne temperature bodo nekoliko višje. Na Primorskem bo do 31 stopinj, v osrednji Sloveniji in v Prekmurju bo 27, na JV in Štajerskem bo 26 stopinj Celzija, 24 bo na SZ.

Nedelja bo v gorah oblačna in meglena, pogosto bo deževalo, vmes bo še nekaj neviht. Še bo vztrajal SV veter, za spoznanje topleje bo kot danes, na 1500 metrov bo 14 stopinj, na 2500 metrov bo 8.

Do ponedeljkovega jutra bo dež povsod ponehal, dopoldne se bo zjasnilo in sledil bo sončen ter vetroven dan, pihal bo zmeren SV veter. Zjutraj bo 16, popoldne se bo ogrelo do 28 stopinj. Torek bo sončen, veter bo počasi slabel, bo pa popoldne nastala kakšna ploha ali manjša nevihta, ogrelo se bo do 27 stopinj. V drugi polovici tedna se bo nadaljevalo suho in sončno vreme z zelo prijetnimi temperaturami, nekoliko bolj se bo ogrelo šele ob koncu tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča