petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeV nedeljo več oblačnosti

V nedeljo več oblačnosti

Nedelja nam bo postregla z nekaj več oblačnosti in še vedno nizkimi temperaturami. Zima je. Nad osrednji in vzhodni del Evrope s severnimi vetrovi še doteka mrzel zrak. V srednji Evropi bodo temperature čez dan okoli ledišča, na Balkanu malo pod ničlo. Nekoliko topleje bo na Zahodu. Okoli 6 stopinj bo ogrelo v Franciji in do 10 v osrednjem delu Iberskega polotoka. Še topleje bo ob Sredozemlju.

Pri nas bo ponoči nad Prekmurjem oblačno. Pas oblakov pa se bo do jutra razširil tudi nad zahodni del Slovenije. Ponekod po nižinah osrednje Slovenije lahko nastane tudi tanka plast megle, ki pa ne bo vztrajala dolgo. Temperature se bodo do jutra najnižje spustile v Alpskih dolinah. Pričakujemo okoli -14 °C. Na Štajerskem bo -8, v osrednjih krajih, na jugovzhodu in v Prekmurju do -6. Na Goriškem bo 2 stopinji pod ničlo in ob morju malo nad lediščem.

Čez dan bo prevladovalo delno do pretežno oblačno vreme. Nekaj več sončnih žarkov se bo med oblak prebilo predvsem na Štajerskem. V hribovitem svetu na jugu Slovenije pa lahko pade kakšna snežinka. Temperature se bodo čez dan nad ledišče povzpele ob morju in na Goriškem. Tukaj bo okoli 6 stopinj. Okoli ničle bo v osrednjih krajih, v Prekmurju in na jugovzhodu. Stopinjo do dve pod lediščem pa na Gorenjskem in Štajerskem.

Zjutraj bodo oblaki v gorah segali nad zahodni del, od Julijskih Alp do Snežnika. Na Pohorju bo še delno jasno. Popoldne se bo predvsem v gorah na severu oblačnost trgala in lahko se pokaže sonce. Še bo mrzlo in v visokogorju tudi vetrovno. Nevarnost snežnih plazov je tretje stopnje.

V ponedeljek bo znova manj oblačnosti, prevladovalo bo delno jasno vreme. Jutranje temperature se bodo še spustile krepko pod ničlo, čez dan pa bodo po nižinah malo nad ničlo. Podobno bo tudi v torek, le da bo oblačnost čez dan na zahodu naraščala, zapihal bo zahodnik in naznanil spremembo vremena, ki se bo nadaljevala v prihodnjih dneh. Sreda bo na zahodu oblačna, na vzhodu pa bo še nekaj sonca. Nakar sledijo oblačni dnevi s padavinami. Po nižinah bo deževalo, v gorah snežilo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča