četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaV nesrečah trije hudo poškodovani

V nesrečah trije hudo poškodovani

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 2. 6. in 5. 6. posredovali v 241 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 753 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 52-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem in Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Voznik hudo poškodovan

3. 6. ob 10.40 se je zgodila prometna nesreča na cesti pri naselju Impoljca. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Sevnice proti Krškem. Pri Impoljci je pričel prehitevati avtodom, ki je vozil pred njim in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 25-letni voznik.
Hudo poškodovani 25-letni voznik je bil s helikopterjem odpeljan v bolnišnico v Celju, lažje poškodovanega 19-letnega povzročitelja pa so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Zoper povzročitelja bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Hudo poškodovan tudi motorist

O prometni nesreči z udeležbo dveh motoristov na cesti Novo mesto – Metlika, pri Gornji Težki Vodi, smo bili obveščeni 3. 6. nekaj po 13. uri. Po prvih ugotovitvah policistov je za nesrečo odgovoren 66-letni motorist iz Nemčije, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v zadnji del motornega kolesa, ki ga je pred njim vozil 57-letni motorist prav tako iz Nemčije. 66-letnik je po trčenju izgubil oblast nad motorjem, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Po trčenju v srno obležal hudo poškodovan

3. 6. okoli 22. ure se je zgodila prometna nesreča pri Jami pri Dvoru. Policisti so ugotovili, da je 62-letni motorist trčil v srno, ki je nenadoma prečkala cesto. Po trčenju je padel in obležal hudo poškodovan. Reševalci so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Trčil v voznika električnega kolesa

Brežiški policisti so bili 2. 6. nekaj pred 20. uro obveščeni o trčenju voznika osebnega avtomobila in voznika električnega kolesa na Linhartovi ulici v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 50-letnemu kolesarju. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli
in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa pri Dolah so policisti PP Metlika 2. 6. okoli 19.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Ford focus so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na območju Sevnice šest alkoholiziranih vozniki

Policisti PP Sevnica so med 3. 6. in 4. 6. poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. V 24 urah so kontrolirali 55 voznikov in odredili preizkus alkoholiziranosti 43 voznikom. Ugotovili so, da jih je kar šest vozilo pod vplivom alkohola. Največ, 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka so namerili pri 20-letnemu vozniku začetniku, ki je na območju Sevnice povzročil prometno nesrečo. 41-letna voznica, ki je vijugala po vozišču in ogrožala ostale udeležence v prometu, je imela v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Kontrolirali so še 45-letnega voznika z 0,38 miligrami alkohola, 47-letnega voznika z 0,36 miligrami alkohola, 49-letnega voznika z 0,35 miligrami alkohola in 75-letnega voznika z 0,29 miligrami alkohola. Zoper kršitelje so na sodišče naslovili obdolžilne predloge oziroma jim izdali plačilne naloge. Kršitve
cestno prometnih predpisov so ugotovili še pri petih voznikih in jim izdali plačilne naloge ter izrekli opozorila. Z aktivnostmi, usmerjenimi v zagotavljanje varnosti cestnega prometa, bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Motorist pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Brežiški policisti so bili v noči na 4. 6. obveščeni o motečem ravnanju motorista, ki naj bi na območju Stare vasi na Bizeljskem z objestno vožnjo motil javni red in mir. Policisti so se takoj odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 43-letnega motorista, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,70
miligramov alkohola. Motor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Zaščitili žrtev in nasilnežu prepovedali približevanje

Policisti PP Krško so 2. 6. posredovali zaradi nasilja v družini na območju Krškega. Zaščitili so žrtev, zbrali obvestila in ugotovili, da je 28-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko. Žrtev je pretepal, z njo ponižujoče ravnal, jo žalil in preganjal iz skupnega prebivališča. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi
nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V noči na 3. 6. so v Škocjanu neznanci vlomili v poslovne prostore lokalne skupnosti. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin in aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Med 29. 5. in 2. 6. so v Mirni Peči neznanci vlomili v skladiščni prostor podjetja in odtujili 58 pnevmatik za tovorna vozila znamke Sava orjak 5.

V naselju Hudo je med 1. 6. in 2. 6. nekdo z njive izkopal in odtujil okoli 50 kg krompirja.

Pri naselju Telče na območju PP Sevnica je nekdo s pašnika odtujil električnega pastirja, sončno celico in baterijo. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V noči na 3. 6. so neznanci z dvorišča podjetja v Mirni Peči odtujili 77 pnevmatik za tovorna vozila znamke Sava in Roadx.

V Koroški vasi na območju PP Novo mesto je med 2. 6. in 3. 6. nekdo vlomil v počitniško hišo in gospodarski objekt in odtujil dve kosilnici. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.500 evrov škode.

Na območju Gabrja je v noči na 3. 6. nekdo na parkirnem prostoru vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice v predalu odtujil 100 evrov.

Na Zobčevi ulici v Novem mestu je je v noči na 4. 6. nekdo z oken stanovanjske hiše odtujil dve cvetlični koriti z rožami.

V Podgradu na območju PP Novo mesto je med 31. 5. in 4. 6. neznanec poskušal vlomiti v počitniško hišo, v kletni in skladiščni prostor. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Med 3. 6. in 4. 6. je na Florjanovem trgu v Novem mestu nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil menjalni denar in suhomesnate izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Mladostnikom zasegli prepovedano drogo

Policisti PP Brežice so 3. 6. opravljali naloge na javni prireditvi v Brežicah. Med postopki so mladoletniku zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. 19-letniku so zasegli ročno zvit cigaret s prepovedano konopljo in vrečko s konopljo. Ročno zvit cigaret s prepovedano konopljo so zasegli tudi mladoletnici.

Posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru

Policiste PP Brežice so v noči na 3. 6. poklicali na pomoč, ker naj bi na prireditvenem prostoru v Brežicah pijan kršitelj motil javni red in mir. Varnostniki so zoper njega ukrepali in ga odstranili iz prireditvenega prostora. Kmalu zatem je 20-letnik v bližini tržnice ponovno kršil javni red in mir in napadel dva vrstnika. Policisti so mu odvzeli prostost in ga
odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Krško so v noči na 4. 6. poklicali na pomoč iz Senovega, kjer naj bi prišlo do pretepa v zasebnem prostoru. Ugotovili so, da se je 36-letni kršitelj sprl s svojo mamo in jo udaril. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča