sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaV nesreči avtobusa umrli trije ljudje

V nesreči avtobusa umrli trije ljudje

Nekaj po 5. uri se je na pomurski avtocesti med Gančani in Mursko Soboto zgodila huda nesreča. Avtobus z romunsko registrsko tablico je zapeljal s ceste in se prevrnil. Trije ljudje so umrli, štirje pa so poškodovani.

Policijska uprava Maribor je bila o nesreči na pomurski avtocesti obveščena nekaj minut čez 5. uro zjutraj. Ob prihodu na kraj nesreče so ugotovili, da se je prevrnil avtobus z romunskimi registrskimi oznakami in priklopnikom.

“Po do sedaj zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik avtobusa, ki je zapeljal desno izven vozišča, kjer se je avtobus s priklopnikom prevrnil na bok v jarek,” je povedala tiskovna predstavnica pomurske Policijske uprave Suzana Rauš. V vozilu je bilo 26 potnikov in trije vozniki.

Trije potniki, med njimi dve ženski in en moški, so zaradi hudih poškodb umrli, še tri huje poškodovane osebe so prepeljali v bolnišnico. Trenutno so v stabilnem stanju. Starost umrlih ni znana, saj še vedno potrjujejo njihovo identiteto. “Ko gre za tuje državljane, je treba počakati tudi na prevajalce,” je poudarila Rauševa.

Zato prav tako še ni znano, kam so bili potniki namenjeni in ali so bili na avtobusu poleg romunskih državljanov tudi prebivalci drugih držav. Otrok naj na avtobusu ne bi bilo, za potnike je poskrbel Dars. (24ur.com)

(foto: Jana Ujčič)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča