sreda, 29 marca, 2023
DomaKronikaV nesreči dva poškodovana. Travniški požar pri Vejarju

V nesreči dva poškodovana. Travniški požar pri Vejarju

Ob 14.18 uri sta na cesti Novo mesto-Metlika, pri kraju Dolnja Težka Voda v občini Novo mesto, trčili dve osebni vozili. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Na kraju so ju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto ter ju prepeljali na zdravljenje v SB Novo mesto. Posredovali so poklicni gasilci GRC Novo mesto, ki so pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja in umaknili poškodovano vozilo, da so sprostili en vozni pas. Delavci cestnega podjetja so počistili cesto. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 45-letni voznik, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil
40-letnega voznika, ki je pravilno, po svojem prometnem pasu, pripeljal iz smeri Novega mesta. Lažje poškodovana udeleženca nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Požari v naravi

Ob 17.16 je pod daljnovodom pri naselju Vejar, občina Trebnje, gorela suha trava. Gasilci PGD Trebnje in Račje selo so pogasili požar na površini okoli 3000 kvadratnih metrov.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno