sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaV nesreči huje poškodovan motorist

V nesreči huje poškodovan motorist

V nedeljo okoli 16. ure sta na cestnem odseku Boštanj – Tržišče v bližini naselja Jelovec, občina Sevnica, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Poškodovali sta se dve osebi. Posredovali so gasilci PGD Sevnica ter nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri oskrbi in prenosu huje poškodovanega motorista do helikopterja. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor je poškodovanca prepeljala v UKC Maribor.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PPP Novo mesto je 40-letni motorist vozil iz smeri Sevnice proti Tržišču. Pri naselju Jelovec je v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na levo stran vozišča in trčil v avtomobil 46-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Hudo poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v KC Maribor. Po podatkih iz bolnišnice je 40-letni moški zaradi hudih poškodb še vedno v smrtni nevarnosti. 46-letna voznica se je v nesreči lažje poškodovala.

Povzročitelj prometne nesreče pod vplivom alkohola

O prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila v Stranjah pri Škocjanu so bili policisti PU Nm obveščeni 26. 3. okoli 16.30. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču z vozilom oplazil motor, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 49-letni motorist. Motorist in sopotnica sta po trčenju padla in se huje poškodovala. Reševalci so ju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,74 miligramov alkohola (1,5 g/kg). Zoper 25-letnega voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Poškodovan kolesar

25. 3. okoli 15. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 53-letna voznica osebnega avtomobila, ki je odvzela prednost 17-letnemu kolesarju. Kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča