torek, 18 junija, 2024
DomaKronikaV nesreči huje poškodovan otrok

V nesreči huje poškodovan otrok

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev.

Lažje poškodovan kolesar

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 84-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v otroka, ki je kolesaril v spremstvu starša. Lažje poškodovanega otroka, ki med vožnjo ni imel nameščene zaščitne čelade, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo.

Hudo poškodovan otrok

Ob 18. 15 se je zgodila prometa nesreča v Sotelskem na območju PP Krško. Policisti so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na dovozno pot in trčil v otroka, ki je z zelenice nenadoma stekel na dovoz. Hudo poškodovanega otroka so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti nekaj po 22. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega kršitelja, ki ima zaradi kršitev veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,51 miligramov alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo in zasegli avtomobil. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V noči na 30. 5. je na območju PP Trebnje nekdo vlomil v prostore avtopralnice. Odtujil je dva kartona tekočine za pranje stekel, z vlomom pa povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

V Kanižarici na območju PP Črnomelj je med 29. 5. in 30. 5. neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil posodo s hidravličnim oljem.

Med 28. 5. in 30. 5. je na območju Šentjerneja nekdo poskušal vlomiti v gostinski lokal. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje) izsledili in prijeli 30 državljanov Maroka, 19 državljanov Rusije, 16 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sirije, pet državljanov Afganistana, osem državljanov Pakistana in dva državljana Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča