sobota, 18 maja, 2024
DomaKronikaV nesreči poškodovan 17- letni motorist

V nesreči poškodovan 17- letni motorist

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih.

Huje poškodovan motorist

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o padcu motorista na območju naselja Kalce – Naklo. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 17-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Prometna nesreča na avtocesti

25. 7. nekaj pred 1. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov na avtocesti pri Mrtvicah. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik iz Bosne in Hercegovine, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v prikolico, pripeto na avtomobil, ki ga je vozil 57-letni voznik iz Srbije. V nesreči se je lažje poškodoval potnik iz vozila 26-letnega voznika. Policisti so povzročitelju nesre?e zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali pla?ilni nalog.

Tatvina
Na Planini pri Raki so v noči na 24. 7. neznanci s pašnika odtujili štiri ovce in ovna.

Kršitelja pridržali in mu zasegli zvočnike

24. 7. popoldne so policisti PP Novo mesto prejeli več obvestil občanov z Muhaberja o kršitvi javnega reda in miru. Neznanec naj bi javni red in mir motil s predvajanjem glasne glasbe. Policisti so se takoj odzvali in ugotovili, da gre za 18-letnika iz romskega naselja Brezje. Zaradi kršenja javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in ga opozorili na posledice nadaljnjih kršitev. Okoli 21. ure je 18-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, ponovno predvajal glasno glasbo in se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov. Tokrat so mu zasegli zvočnike, s katerimi je predvajal glasbo, zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Bizeljsko, Veliki Obrež, Mokrice, Bukošek, Vrhje) izsledili in prijeli 41 državljanov Afganistana, 35 državljanov Maroka, 34 državljanov Rusije, 24 državljanov Pakistana, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Indije, šest državljanov Sudana, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Šrilanke, tri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, državljana Senegala, državljana Somalije, državljana Kameruna, državljana Palestine in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča