petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaV nesreči poškodovan otrok

V nesreči poškodovan otrok

Danes ob 8.42 uri se je na cesti Krka–Žužemberk v naselju Breg pri Zagradcu, občina Ivančna Gorica, zgodila prometna nesreča. Osebno vozilo je zbilo otroka. Gasilci PGD Zagradec na Dolenjskem so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Helikopter SV je poškodovanega otroka prepeljal v UKC Ljubljana.

V soboto ob 20.50 uri je v naselju Prapreče pri Straži, občina Straža, pri odstranjevanju cisterne s kurilnim oljem zagorelo v lovilnem bazenu ob stanovanjski hiši. Požar so pričeli gasiti domači, dokončno pa so požar pogasili gasilci PGD Dolenja Straža, Vavta vas in GRC Novo mesto. Gasilci so objekt in okolico pregledali s termovizijsko kamero. Ogenj je ožgal fasado hiše in del lesenega nadstreška.

Ob 22.37 se je v bližini naselja Straža pri Raki, občina Krško, na lokalni cesti prevrnilo kombinirano vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom omogočili dostop in iznos poškodovane osebe iz vozila ter z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Nudili so tudi pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu voznika, reševalci NMP Krško pa so ga pripeljali v SB Brežice.

Ob 23.35 je v Portovalu v Novem mestu osebno vozilo zapeljalo s ceste in nasedlo na brežini. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom potegnili vozilo nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča