V nesreči umrl kolesar

V nesreči umrl kolesar

-
0 645

V nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti v Marnem, je umrl kolesar. Nesreča se je zgodila, ko je vanj trčila voznica osebnega avtomobila, ki je zavijala proti dovozu hiše. Znanih je več podrobnosti nesreče, ki se zgodila v ponedeljek okoli 19. ure.

Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave, je v nesreči umrl 52-letni kolesar. Nesreča se je zgodila, ko je 70-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Dola pri Hrastniku proti Rimskim toplicam, v Marnem zavila levo proti dovozu hiše in trčila v 52-letnega kolesarja, ki je v tistem trenutku pripeljal iz njene nasprotne smeri po klancu navzdol, pravilno v smeri svoje vožnje.

Po trčenju je kolesar padel na vetrobransko steklo vozila, nato pa na vozišče, kjer je obležal. Kolesar je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Med vožnjo je uporabljal pripeto zaščitno kolesarsko čelado. Voznica osebnega vozila v nesreči ni utrpela telesnih poškodb.

S PU Ljubljana so sporočili, da policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu KZ-1C.