V nesreči umrl voznik mopeda 

0
1269

Minuli petek nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika mopeda v Gorenjem Karteljevem. Policisti so ugotovili, da je 84-letni voznik mopeda pri vožnji po klancu navzdol v ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom, zapeljal preko brežine in padel. Poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je kasneje zaradi hudih poškodb umrl. Policisti so še ugotovili, da med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Voznica trčila v balirko

Krški policisti so bili 21. 9. popoldne obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Križaj in Kostanjevica na Krki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 36-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v balirko, pripeto na kmetijskem traktorju, ki ga je v isti smeri pravilno peljal 33-letni voznik. Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala.

Poškodovan kolesar

V Cerkljah ob Krki je 21. 9. popoldne 13-letni kolesar zapeljal s stranske, neprednostne, na glavno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljala voznica osebnega avtomobila. Po trčenju je kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, padel in se huje poškodoval.

Prometna nesreča v Ručetni vasi

Črnomaljski policisti so bili 23. 9. popoldne obveščeni o prometni nesreči na cesti pri Ručetni vasi. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v
avtomobil, ki ga je vozil 27-letni voznik. V nesreči se je lažje poškodoval povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu. Policisti so še ugotovili, da 26-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Opel astro so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Hudo poškodovana kolesarka

Policiste so 23. 9. iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo žensko, ki se je hudo poškodovala pri padcu s kolesom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 33-letna ženska kolesarila v naselju Šmihel pri Žužemberku. Pri vožnji po klancu navzdol je izgubila oblast nad kolesom, zapeljala s ceste in trčila v stanovanjsko hišo. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Zaseg avtomobila

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so 22. 9. v Vavti vasi ustavili 15-letnega kršitelja, ki je vozil osebni avtomobil znamke BMW. Vozilo so zasegli in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z
obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelja pridržali

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Brežicah v noči na 24. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 22-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj