ponedeljek, 4 marca, 2024
DomaKronikaV nesreči umrl voznik

V nesreči umrl voznik

Nekaj pred poldnevom se je v bližini naselja Gabrje, na cesti Mokronog – Boštanj, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega vozila.

Po prvih ugotovitvah je 67-letni voznik iz okolice Sevnice peljal iz Boštanja proti Tržišču ter v desnem ovinku iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste in čelno trčil v nasproti vozečo vozilo, ki ga je pravilno pripeljala voznica po svoji strani proti Boštanju. Slednja je utrpela hude telesne poškodbe, vendar po podatkih iz bolnišnice ni v življenjski nevarnosti. 67-letni voznik je umrl na kraju.

Točen vzrok smrti bodo ugotovili po opravljeni sanitarni obdukciji. Ogled kraja so opravili prometni policisti iz Novega mesta, o nesreči so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Zaradi prometne nesreče je bila cesta Boštanj – Tržišče zaprta približno tri ure.

Nekaj po 17. uri pa so policiste obvestili o nesreči v bližini naselja Zapuže. Po prvih ugotovitvah ogleda je vozilo zapeljalo s ceste. 65-letni voznik je peljal iz Tržišča proti Boštanju. Kot kaže je voznik v levem ovinku iz za zdaj še neugotovljenega razloga zapeljal na desno brežino, nakar se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. Poleg voznika sta bili v vozilu še dve potnici. Eno ukleščeno potnico so iz vozila rešili policisti in reševalci, ki so bili prvi na kraju. Gasilci in reševalci so nudili prvo pomoč udeležencem prometne nesreče in zavarovali kraj. Voznik se ni poškodoval, dve poškodovani potnici so po prvi pomoči na kraju oskrbeli v zdravstvenem domu Sevnica.

Policisti so za 65-letnega voznika odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni prikazal prisotnosti alkohola, so še sporočili s PU Nm.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča