četrtek, 22 februarja, 2024
DomaLokalnoV Nm kmalu na voljo za odkup več zemljišč

V Nm kmalu na voljo za odkup več zemljišč

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Malkom d.o.o., Marjan Skube sta podpisala pogodbo za izvedbo gradnje gospodarske javne infrastrukture na zemljiščih, namenjenih individualni gradnji v Gotni vasi. Zemljišča, ki so v lasti Mestne občine Novo mesto, se bodo začela opremljati januarja, dela pa bodo zaključena do poletja. Predvidoma februarja bo vseh šest zemljišč, namenjenih za individualno stanovanjsko gradnjo, ponujenih v odkup prek javne dražbe, po zaključku del pa bodo opremljena z vso potrebno javno komunalno infrastrukturo. Več informacij o dražbi bo objavljenih na spletni strani novomesto.si.

Tako v Mestni občini Novo mesto nadaljujejo ambiciozen načrt na področju stanovanjske politike, s katerim želijo ustvariti nove bivanjske priložnosti. V decembru je Mestna občina podpisala pogodbo s Stanovanjskim Skladom Republike Slovenije, s katero bo v prihodnjih letih na voljo 57 zemljišč za individualno gradnjo na območju Brod-Drage. V letu 2022 bo predvidoma za odkup na voljo tudi 23 zemljišč na Regrških Košenicah, ki jih bo Mestna občina predhodno komunalno opremila.

V sklopu pogodbe s Stanovanjskim Skladom Republike Slovenije bo v bližnji prihodnosti v Novem mestu na voljo tudi prek 400 novih najemniških stanovanj v naselju Podbreznik in na območju Brod-Drage, v načrtu pa je tudi javna dražba za dodatno zemljišče v Podbrezniku, kjer je predviden večstanovanjski objekt.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča