nedelja, 16 junija, 2024
DomaLokalnoV Nm pisarna lokalne blaginje

V Nm pisarna lokalne blaginje

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in podžupanja Sara Tomšič sta včeraj na Gubčevi ulici 15 v Novem mestu slavnostno odprla Pisarno lokalne blaginje, ki bo občankam in občanom na voljo za pomoč in svetovanje pri različnih življenjskih izzivih iz socialnega, zdravstveno-varstvenega področja in širšega družbenega življenja.  Prve stranke pričakujejo že v petek.

Pisarna lokalne blaginje, ki je slovenska novost, na enem mestu povezuje požrtvovalne akterje iz javne, nevladne in zasebne sfere z namenom, da dosežejo več posameznikov, ki potrebujejo pomoč in podporo. Predvsem želijo občane opolnomočiti za iskanje rešitev, dvigniti stopnjo njihove informiranosti in vplivati na to, da si s pomočjo organizacij, ki delujejo na novomeškem, dvignejo kakovost svojega življenja.

Občanom bo na voljo spletni katalog informacij in storitev na www.nmzame.si kot tudi osebno svetovanje. Občani se lahko na svetovanja naročijo na telefonski številki 07 39 39 233 in prek elektronskega naslova plb@novomesto.si ali pisarno obiščejo v času uradnih ur, in sicer ob ponedeljkih in petkih med 8. in 15. uro ter ob sredah med 9. in 17. uro, so še sporočili z MO Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča