V Novem mestu delna zapora Trdinove

0
260

Do konca julija 2016 bo zaradi nujnih sanacijskih del na kanalizacijskem vodu in jaških potekala delna zapora Trdinove ulice v Novem mestu. Zapora bo potekala v dveh fazah. V prvi fazi bo zapora Trdinove ulice potekala od križišča pri OŠ Grm do uvoza v desno slepo ulico. Ko bodo dela zaključena, se bo promet na tem odseku sprostil, zapora pa se bo premaknila od uvoza v desno slepo ulico do dvorišča OŠ Grm oziroma uvoza v Adamičevo ulico. Obvoz je urejen mimo tovarne Revoz.

Strokovni pregled dotrajanosti kanalizacije na Trdinovi ulici je pokazal, da je na nekaterih mestih prišlo do globokih lukenj in poškodb na betonskih ceveh kanalizacijskega voda. Zato je nujno potrebno izvesti kanalizacijska vzdrževalna dela na kanalu in jaških, po sanaciji pa se bo na tem odseku zamenjala tudi celotna asfaltna površina. Dela bodo predvidoma zaključena do konca julija 2016. V času zapor bo promet potekal po ustrezno označenem obvozu, dostop do domov pa bo omogočen tudi vsem občanom, ki bivajo v neposredni bližini izvajanja del.

Spremembe prinašajo izboljšave, v času, ko se izvajajo, pa znajo povzročiti kakšno nevšečnost, zato občane naprošamo za razumevanje in potrpežljivost, so še sporočili z MO Novo mesto.