petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeV petek do 20°C

V petek do 20°C

Ponoči bo prehodno nekaj več oblakov, ki se bodo proti jutru umikali na jug. Zjutraj bo več sonca v severni polovici Slovenije, marsikje na jugu bo na nebu veliko oblačnosti. Na Gorenjskem in Koroškem se bo temperatura spustila pod ledišče, v preostalem delu Slovenije bo okoli ničle ali kakšna stopinja nad njo, 3 v plusu boste imeli na Obali.

Petek bo sončen, le občasno bo senco naredil kakšen visok oblak. Dopoldne bo ozračje še mirno, popoldne bo zapihal šibak južni do JZ veter. Najvišje dnevne temperature bodo visoke. Najbolj se bo ogrelo na JV Slovenije, kjer pričakujemo okroglih 20 stopinj, na Goriškem, SV in v osrednji Sloveniji bo okoli 18, 19 stopinj Celzija, ob morju in na Gorenjskem jih bo jutri 16.

V višinah se je močno ogrelo, je pa zrak precej suh, zato sneg pobira bolj počasi. V gorah je še zmeraj prava zima, kjer snega ne manjka. Na Voglu ga je 2,5 metra. V petek bo sončno, večji del dneva bo nad nami še razmeroma suh zrak, proti večeru pa bo začel dotekati bolj vlažen. Zjutraj in dopoldne bo pihal šibak, popoldne pa zmeren JZ veter.

V soboto zjutraj in dopoldne bo na vzhodu še nekaj sonca, drugod bo ves dan oblačno. Sredi dneva se bodo v zahodni Sloveniji začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo do večera razširile nad večji del Slovenije. V noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj bo še rahlo deževalo, dopoldne bodo padavine ponehale in popoldne se bodo oblaki trgali. Prehodno bo nekoliko manj toplo. V začetku prihodnjega tedna nas bo spet preplavil toplejši zrak, sonca ne bo manjkalo, dnevne temperature bodo nad 20 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča