petek, 29 marca, 2024
DomaVremeV petek do 22°C

V petek do 22°C

Ponoči bo na nebu sprva še nekaj oblačnosti, proti jutru se bo povsem zjasnilo in pred nami je vremensko krasen začetek dneva, a s svežim jutrom. V Alpskih dolinah in na planotah Notranjske bo le stopinja nad ničlo. Po nižinah vzhodne Slovenije bo okoli 5 stopinj, kakšna več bo v osrednji Sloveniji in na Goriškem, na obali boste imeli pravljičnih 7 stopinj Celzija.

Na SZ se bo pooblačilo že dopoldne, nato pa se bo oblačnost počasi razširila nad ostale dele Slovenije, največ sončnega vremena bo jutri na JV. Padavin jutri ne pričakujemo, kakšna res kratkotrajna ploha ni izključena le v hribovitih krajih na SZ države. Zapihal bo JZ veter, ki bo poskrbel za višje temperature. Po skoraj tednu dni se bo marsikje ponovno ogrelo do 20 stopinj. Najtopleje bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer bo 22 stopinj. V večjem delu Slovenije bo okroglih 20 stopinj Celzija, stopinja manj bo ob morju, na Gorenjskem jih bo 16.

Jutri bo v višinah dotekal občutno toplejši zrak. Na 1500 metrov bo 7 stopinj, na 2500 metrov stopinja nad ničlo. Zaradi segrevanja bo ozračje bolj stabilno, kar pomeni, da bo ostalo suho, kakšna plohica lahko nastane le v Julijcih. Zjutraj in del dopoldneva bo v gorah sončno, popoldne pa bo večinoma oblačno, pihal bo šibak JZ veter.

Sobota se bo začela s soncem, popoldne pa bodo nastajale plohe in posamezne nevihte. Nekoliko topleje bo, zjutraj bo okoli 7, popoldne 22, morda 23 stopinj Celzija. V nedeljo dopoldne bo še nekaj sonca, od sredine dneva dalje pa bo v glavnem oblačno, pojavljale se bodo manjše plohe in nevihte, ki pa v večernih urah ne bodo preveč motile kresovanj.  Letošnji prvi maj bo oblačen, sprva bo še večinoma suho, popoldne pa bo pogosto deževalo, nekaj več padavin bo v zahodni polovici Slovenije. Tudi praznični torek ne bo prinesel sonca, nadaljevalo se bo oblačno in deževno vreme. Dnevne temperature bodo večinoma ostale pod 20 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča