V petek na JV Slovenije dežja malo oz. nič

0
296

Čez Alpe se bo v petek pomikala oslabljena hladna fronta, ki nam bo prinesla šibko in bolj malo padavin.
Nekaj več dežja bodo dobili na severni stani in v osrčju Alp. Na Balkanu bo pred prihodom fronte še suho in poletno toplo.

Že noč bo delno oblačna in suha, zjutraj pa bo v južni polovici Slovenije še precej sonca. Največ oblakov bo na Gorenjskem, megle zjutraj ne pričakujemo. V Alpskih dolinah bo 11 stopinj, v večjem delu Slovenije pa od 14 do 16. Najtopleje bo na Primorskem, 17 stopinj Celzija.

Dopoldne bo še suho, okoli poldneva pa se bodo na severu začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo počasi širile proti jugu. Južno Slovenijo bodo padavine dosegle šele proti večeru, marsikje bo do noči na soboto suho. Na JV Slovenije bo dežja zelo malo, ali nič

Na severu bodo temperature nekoliko nižje kot danes, saj bo od 21 do 24 stopinj, v Prekmurju do 26 stopinj. Drugje bo topleje, od 27 do 29 stopinj, toliko bo na Goriškem.

V gorah bo jutri oblačno, zjutraj in večji del dopoldneva bo še suho z nekaj sonca, popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Pihal bo šibak zahodni veter, ki se bo popoldne v nižjih plasteh obrnil na SV. Nekoliko se bo hladilo.

V noči na soboto bo še občasno deževalo. Količina padavin tokrat ne bo velika, sploh na jugu bo dežja zelo malo. V soboto se bo postopno zjasnilo, nastala bo še kakšna ploha.++ Nedelja bo sončna in suha, ogrelo se bo do 25 stopinj. Veliko sonca bo tudi v začetku prihodnjega tedna, temperature bodo povsem poletne.