sreda, 15 maja, 2024
DomaVremeV petek popoldne spet nevarno vreme

V petek popoldne spet nevarno vreme

Spet nas bo oplazila fronta. Noč bo jasna, sledilo bo sončno jutro. Visoko nad nami bo le nekaj tankih koprenastih oblakov. V krajih z vetrom, po gričevjih in ob morju bo jutro zelo toplo s temperaturami od 20 do 23 st. C. Drugod bodo temperature okoli 18 stopinj, v višjeležečih alpskih dolinah in v zatišnih legah Notranjske bo 15 st. C.

Dopoldne bo v večjem delu Slovenije še sončno in vroče. Popoldne bo oblačnost od severa postopno naraščala in začele bodo nastajati nevihte, ki bodo najprej zajele severne kraje, do večera pa bodo prešle večji del Slovenije. Spet se bodo lahko razvila krajevna neurja, ob katerih bodo največjo nevarnost predstavljali močnejši nalivi in sunki vetra, na manjših območjih se lahko pojavi tudi toča.

Pred fronto bo najbolj vroče na JV Slovenije, kjer se bo ogrelo do 34 st. C. Tudi marsikje drugje bo 30 in več stopinj. Precej manj bo na skrajnem SZ države, kjer bo najvišja temperatura le okoli 24 st. C.

Dopoldne bo vreme še primerno za obisk gora, že sredi dneva pa se bo povsem sfižilo. Nad goratimi predeli ob meji z Avstrijo bodo namreč začeli nastajati nevihtni oblaki, ki bodo naznanjali prihod hladne fronte. Nevihte se bodo popoldne skupaj s hladnejšim zrakom razširile nad večji del gora.

V noči na soboto bodo padavine povsod ponehale. Sobota bo sončna. Nekaj več oblačnosti bo občasno predvsem na vzhodu Slovenije, a bo ostalo večinoma suho. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod SV veter. Tudi nedelja bo sončna. Na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja, popoldne pa bo ob morju zapihal maestral. Začetek tedna nam ne bo prinesel večje spremembe vremena, le temperature bodo spet nekoliko višje, večinoma sončno in poletno toplo vreme z nekaj popoldanskimi nevihtami pa nas bo spremljalo tudi v nadaljevanju tedna. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča