V petek sonca ne bo manjkalo

0
102

Po vetrovnem razdejanju, ki je marsikje povzročilo veliko škode, so se razmere danes čez dan umirile oz. je veter oslabel. Dan se je začel z zelo suhim zrakom, saj marsikje, glede na nizke temperature ni bilo slane. Suh zrak je bil ves dan. Pred nami so sončni dnevi, a veter se bo konec tedna vrnil, tokrat s toplim in vlažnim jugozahodnikom.

Anticiklon nad Evropo bo do jutri še nekoliko oslabel, njegovo središče se bo počasi premaknilo vzhodno od Slovenije. Veter v višinah bo še šibkejši, ob koncu tedna pa bomo, kot že povedano, pod vplivom toplejšega in bolj vlažnega JZ vetra.

Največ težav zaradi obilnega sneženja imajo v teh dneh v večjem delu Turčiji. Po napovedih lahko tudi jutri zapade če nekaj centimetrov snega, v višje ležečih krajih nekaj decimetrov. Že sicer je v hribovitih predelih snežna odeja visoka od metra do dobrih dveh metrov. Sprožili so se številni plazovi. Snežilo naj bi vse do ponedeljka.

Ponoči bo v zahodni in osrednji Sloveniji jasno, v vzhodni Sloveniji pa se bo v jutranjih urah nekoliko pooblačilo, zato na Štajerskem in v Prekmurju zjutraj ne pričakujemo veliko sonca. Temperature bodo nižje kot danes, ko je ohlajanje še motil veter. Ob morju bo 0 stopinj. Najhladneje bo v Alpskih dolinah do -8, na JV Slovenije do -6, drugje bo do 4 stopinje pod ničlo.

Čaka nas obsijan dan, razen na SV Slovenije bo nekaj oblakov. Vetra bo jutri zelo malo, zato bo zunaj še prijetneje kot danes. Temperature bodo nadpovprečno za začetek februarja. Na Primorskem bo nekje 12, 13 stopinj, približno pol manj bo na Gorenjskem, medtem ko bo drugje od 8 v Prekmurju, drugje od 9 do 11 stopinj Celzija.

Jutri bodo razmere v gorah še nekoliko bolj ugodne, tako da bo že skoraj kičasto. Vetra bo še manj kot danes, pihal bo šibak severni veter, temperature bodo višje kot danes. Še danes zjutraj je bilo na Kredarici -15 stopinj Celzija, jutri se bo temperatura že precej približala ledišču. V sredogorju bo jutri čez dan okoli 0, tako da bodo razmere za smučanje zelo dobre.

V soboto bo največ sončnega vremena na Primorskem, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa se bo zjutraj in dopoldne zadrževala nizka oblačnost, popoldne bo povsod sončno. Zjutraj bodo -3, popoldne okoli 7 stopinj Celzija. V nedeljo zjutraj in dopoldne bo prevladovalo oblačno vreme, popoldne se bo zjasnilo. Zapihal bo JZ veter, topleje bo. V začetku tedna nas bodo dosegle padavine, še bo pihal JZ veter, zelo toplo bo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj