petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoV petek, Vključevanje znanstvenih raziskav v izobraževalni proces

V petek, Vključevanje znanstvenih raziskav v izobraževalni proces

V petek, 23. 4. 2021 na Univerzi v Novem mestu Fakulteti za ekonomijo in informatiko organizirajo okroglo mizo na temo vključevanja znanstvenih raziskav v izobraževalni proces.

Ugotavljamo, da obstaja neizmerna potreba po razpravi o pomenu inovacij za uspeh delovanja EU. Del inovacij temelji na prispevku znanosti, poleg tega pa naj znanost prispeva k izobraževalnemu procesu, z drugimi besedami, znanstvene raziskave in rezultati bi morali biti vključeni v izobraževanje kot glavna sestavina izmenjave znanja. V praksi lahko to med drugimi spremljamo skozi prispevke visokošolskih učiteljev prek objavljenih člankov v pomembnih revijah s faktorjem vpliva in njihovih citatov. Na okrogli mizi bomo delili informacije o širjenju rezultatov znanstveno-raziskovalnega dela, kot tudi ali ima kakšen (merljiv) vpliv na študente ali če študentje poleg tega, kako to občutijo, pridobijo tudi ustrezno znanje iz znanosti. Splošno pozitiven vpliv na rast strukturnih sprememb v slovenski visokošolskih ustanovah, vključno z raziskovalno-izobraževalno potjo, pa ima tudi visokošolska mobilnost, ki je v času covid-19 krivično zapostavljena.

Moderator okrogle mize je doc. dr. Sergej Gričar. Vabilo z gosti okrogle mize je v priponki. Tudi tokrat bo okrogla miza potekala v virtualnem okolju, ob 14. uri, na povezavi TUKAJ.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča