V ponedeljek do 36, morda 37°C

V ponedeljek do 36, morda 37°C

-
0 327

Alpe bo od severozahoda dosegla izrazita hladna fronta, močno bo deževalo na njihovi severni strani, medtem ko bo na južni se suho in vroče. Deževalo bo jutri še v Skandinaviji, obsežen anticiklon se bo jutri zadrževal na vzhodu celine.

Večji del dneva sončno, temperatura se bo hitro vzpenjala. Popoldne bo zapihal šibak JZ veter, od zahoda se bo proti večeru že delno pooblačilo. Zelo vroče bo. Najbolj se ogrelo na JV Slovenije, kjer se bo živo srebro povzpelo do 36, lokalno lahko tudi do 37 stopinj, kakšno stopinjo manj bo v osrednji Sloveniji, medtem ko bo drugje od 33 do 34 stopinj, na Gorenjskem do 31 stopinj Celzija.

Tisti, ki vročine ne marate, se boste zagotovo z veseljem odpravili v višje kraje, kjer bo toplo, ampak precej bolj znosno kot po nižinah, saj bo na 1500m okoli 23 stopinj, na 2500m pa 15. V gorah bo jutri sončno in suho, pihal bo JZ veter. Popoldne in proti večeru se bo pooblačilo.

V noči na torek nas bo dosegla hladna fronta, na severu Slovenije se bodo že od jutra pojavljale posamezne nevihte. Sredi dneva in popoldne se bodo nevihte pojavljale po vsej Sloveniji, zapihal bo SV veter, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 27 stopinj. V sredo bo še nekaj oblakov, čez dan se bo postopno zjasnilo. Nekoliko bolj sveže bo, okoli 25 stopinj bo. Četrtkovo jutro bo prijetno, saj bo le okoli 12 stopinj. Dan bo sončen z nekaj malega oblačnosti, ogrelo se bo do 28 stopinj Celzija.