sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeV ponedeljek tudi plohe in nevihte

V ponedeljek tudi plohe in nevihte

Popoldne se bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije pojavljale plohe in manjše nevihte, ki jih bo proti večeru zaneslo tudi nad Gorenjsko in osrednjo Slovenijo. Večinoma sončno in suho bo ostalo na Primorskem in Notranjskem. Pihal bo SV veter, na Primorskem večinoma šibka burja, ob obali bo popoldne prehodno zapihal maestral. Na Gorenjskem bo do 22 stopinj, na vzhodu od 23 do 24. Še stopinja več bo v osrednji Sloveniji, medtem ko se bo na Primorskem živo srebro povzpelo do 28 stopinj Celzija.

Vreme v gorah bo stabilnejše v prvi polovici dneva, ko bo večinoma sončno in suho. Sredi dneva pa bodo začele nastajati krajevne padavine, ki bodo pogostejše na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah, na območju Snežnika bo ves dan ostalo suho. Pihal bo šibak SV veter, na 1500 metrov bo 11 stopinj, na 2500 metrov 3.

Torek bo precej sončen z nekaj povečane oblačnosti. Večinoma bo ostalo suho, kakšna ploha bo popoldne le v vzhodni Sloveniji. Še bosta pihala SV veter in šibka burja na Primorskem. Sreda bo sončna, predvsem v hribovitih krajih bo popoldne nastalo nekaj neviht, velik del Slovenije bo ostal povsem suh. Verjetnost za popoldanske plohe in nevihte se bo postopno povečevala v drugi polovici tedna. Bodo pa temperature precej visoke za začetek junija, a za zdaj kaže, da bo še pod 30 stopinjami. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča