četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoV ponedeljek prenova Ul. Slavka Gruma, tudi popolna zapora

V ponedeljek prenova Ul. Slavka Gruma, tudi popolna zapora

V ponedeljek, 31. januarja 2022, se začenja prva faza izgradnje kolesarske povezave Drska–Bršljin, hkrati pa bodo začeli z ureditvijo fekalne in meteorne kanalizacije na Ulici Slavka Gruma. Dela bodo sprva na uličnem odseku od križišča s Topliško cesto do križišča z ulico Drska, kjer bo vzpostavljena popolna zapora. Križišče Ulice Slavka Gruma z ulico Drska bo ostalo prevozno, izvajalec bo prebivalcem omogočal delni dostop do parkirišč, obvoz pa bo urejen na ulici Brod v smeri Topliške ceste. Za lažji prehod voznikov na začasno spremenjeni prometni režim bo zapora prvi dan vzpostavljena po jutranji prometni konici. Zaključek del na Ulici Slavka Gruma je predviden čez šest mesecev, zaključek celotnega projekta pa v roku devetih mesecev.

Dela na Ulici Slavka Gruma bodo obsegala rekonstrukcijo vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, vseh križišč in priključkov, odvodnjavanje ceste, ureditev fekalne in meteorne kanalizacije ter rekonstrukcijo vodovoda, po zaključku projekta pa se obeta tudi sprememba prometnega režima s prednostnim potekom prometa po Ulici Slavka Gruma. V projekt je vključena še izgradnja kolesarskih površin v skupni dolžini približno 2,2 kilometra, ki bo po Ulici Slavka Gruma od Osnovne šole Drska do brvi čez reko Krko v Irči vasi in nato naprej po ulici Lastovče in Povhovi ulici do križišča s Straško cesto povezala Drsko z Bršljinom. Na ulici Lastovče bo izvedena tudi cestna razsvetljava, na Povhovi ulici pa talne označbe kolesarske povezave.

Vrednost del znaša skoraj 1,9 milijona evrov z DDV, pri čemer je Mestna občina Novo mesto za izgradnjo kolesarske povezave pridobila sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini približno 126 tisoč evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča