petek, 10 maja, 2024
DomaVremeV ponedeljek veliko sonca

V ponedeljek veliko sonca

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Bolj oblačno bo ostalo na Gorenjskem in Koroškem, kjer lahko zjutraj spet nastane kakšna kratkotrajna ploha, nekatere nižine vzhodne in osrednje Slovenije pa bo prekrila megla.

Ob sončnem vzhodu bo največ jasnine na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. V teh krajih bodo jutranje temperature od 18 do 20 st. C. V alpskih dolinah bo 14, drugod od 15 do 17 st. C.

V ponedeljek bo na jugu in vzhodu Slovenije prevladovalo sončno vreme. Več oblačnosti bo na severu države, kjer bo predvsem popoldne nastalo nekaj ploh in neviht. Najtopleje bo na Primorskem, do 30 st. C. V osrednji Sloveniji in na JV-du bodo temperature do največ 28 stopinj. Kakšna stopinja manj bo na Štajerskem in v Prekmurju, medtem ko bodo na Gorenjskem termometri pokazali okoli 25 st. C.

Vreme tudi ne bo najbolj naklonjeno obisku visokogorja. Večino naših najvišjih vrhov bodo namreč skozi ves dan ovijali oblaki, marsikje bo tudi megleno. V Julijcih in Karavankah lahko tu in tam že dopoldne nastane kakšna ploha, popoldne pa so možne tudi posamezne nevihte. Precej boljše razmere bodo v hribih južne in vzhodne Slovenije, kjer bo popoldne zapihal šibak JZ veter.

Torek bo sprva povsod sončen. Popoldne se bo krepil JZ veter in na nebu bo vse več kopaste oblačnosti. Proti večeru bodo na severu Slovenije začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki bodo zvečer ali v noči na sredo prešle večji del države. Ob veliki nestabilnosti ozračja so spet možna krajevna neurja. V sredo bo vremensko dogajanje bolj umirjeno. Ob večina sončnem vremenu bo popoldne le tu in tam nastala kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Spet več neviht pričakujemo v četrtek, še več padavin pa nam bosta prinesla petek in sobota, ko se bo tudi občutno ohladilo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča