V ponedeljek začetek del v predoru Golovec

0
117

V predoru Golovec, na ljubljanskem obroču, so že v soboto začeli s prvimi deli, v ponedeljek pa se bodo začela pripravljalna dela v zahodni cevi predora Golovec, zato bo promet urejen po dveh pasovih v vsako smer. Od 12. junija do predvidoma 16. avgusta pa bo promet za osebna vozila urejen samo po vzhodni cevi predora.

Ker so na ljubljanskem obroču prometne obremenitve najtežje, so se morali potruditi tudi pri izbiri najbolj ugodnega termina, je še pojasnil član Darsove uprave in dodal, da so vse prometne analize pokazale, da sta najugodnejša termina junij in julij, torej čas poletnih dopustov.

Prava zapora zahodne cevi se bo začela 12. junija. Vozila bodo preusmerili v vzhodno cev, promet pa bo tekel po sistemu 1+2. Po pojasnilih Banfija bo to omogočilo sprotno prilagajanje jutranjim in popoldanskim konicam. Med obnovo bosta zjutraj vzpostavljena dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno.

Med zaporo zahodne cevi bo po vzhodni dovoljen promet samo za vozila do 3,5 tone in bo potekal po hitrosti do 60 kilometrov na uro.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj